Støvkjuke har et ufertilt livsstadium med hvitbrune hårete klumper som er meget karakteristisk. 

Støvkjuke Postia ptychogaster er en vanlig art og finnes i barskog der den vokser på gran. Den har et ufertilt livsstadium med hvitbrune hårete klumper. Dette er meget karakteristisk, og når det utvikles porelag i tillegg, er arten umiskjennelig. Støvkjuke finnes nord til Nordland.

Nøkkelkarakterer

Fruktlegemene vokser i nærheten av det imperfekte stadium. De er ettårige og hattformete til resupinate. Hatten er hvit, hvis tilstede og finhåret. Poreflaten er først hvit og siden blekt kremfarget. Porene er hvite og formen er kantete og vanligvis 3–4 per mm.

Imperfekt stadium er 2–4 cm i diameter. Dette utvikler seg tilsynelatende alltid før porestadiet. Det er puteformet, løst og osteaktig. Først hvitt, men snart omdannet til en brun masse av chlamydosporer.

Hyfesystemet er monomitisk og hyfene er opptil 6 μm i diameter.

Cystidier eller andre sterile hymeniale organer er fraværende.

Basidier er 16–25 x 4–6 μm.

Basidiosporer er 4,5–5,5 x 2–3 μm og elliptiske og tynnveggete.

Chlamydosporer oppstår fra oppsvellete deler av hyfene. De er tykkveggete og elliptiske eller avlange og 5–10 x 3,5–7 μm.

Substrata. Arten vokser nesten utelukkende på Picea.

Bemerkninger. Det pulverformete brune imperfekte stadiet gjør at arten er lett å gjenkjenne i felt. Det imperfekte stadiet kan forekomme uten det poreformete stadiet og kan da lett bli tatt for en gammel slimsopp.