Skall

Skallet er utvendig og hvitt til gjennomsiktig, med en avlang sylinderaktig form. Omrisset av skallet er avrundet i framenden. Åpningen er stor og strekker seg hele lengden av skallet. Den eldste delen av skallet (protoconch) strekker seg litt ut av skallet. Skallet har en umbilikalkanal (umbilicus). Overflaten av skallet er glatt med svake vekstlinjer. Lengden av skallet er rundt 3 mm.

Kropp

Denne arten mangler synlige øyne. Foten er ikke forgreinet i bakenden som hos andre arter av denne slekten (genus).

Anatomi

Raspetungen (radula) er symmetrisk og hver tannrekke har en ytre sidetann og en indre sidetann på hver side, samt en midttann (rachidie). Det hannlige reproduksjonssystemet består av et avlangt peniskammer med en kort krokformet prostata, til tider kan det være en ekstra prostatagren. Denne arten er unik blant skandinaviske arter siden den mangler en forgrenet fot og at den har ytre sidetenner.

Økologi

Finnes på dyp mellom 9–1400 m på leire, leire med sand, gjørme, gjørme med sand og sand med foraminiferer og silt (kvabb, mo eller mjele). 

Utbredelse

Opptrer rundt Grønnland, på kontinentalskråningen nord for Færøyene og Island, Karahavet og Laptevhavet.

Referanser

Ohnheiser LT og Malaquias MAE (2014). The family Diaphanidae (Gastropoda: Heterobranchia: cephalaspidea) in Europe, with A redescription of the enigmatic species colobocephalus costellatus M. Sars, 1870. Zootaxa 6(3774): 501-522. http://zoobank.org/References/1C4C791C-09D7-4711-9D05-1ABE3DB24916 DOI: 10.11646/zootaxa.3774.6.1.