Stormfuglfamilien er i Norge representert ved havhest. Stormfuglene hører til blant de mest marine sjøfuglene, og tilbringer hele livet, bortsett fra hekketiden, ute på havet.

Havhest Fulmarus glacialis (Linnaeus, 1761)

Havhesten, med sitt karakteristiske nebb og stive vinger, er en typisk representant for mange sjøfuglkolonier. Arten har imidlertid gått kraftig tilbake langs Norskekysten, men opptrer i store bestander på Svalbard.


Taksonomi

Vitenskapelig navn
Stormfuglfamilien Procellariidae
Taksonomisk kategori
Familie
Bokmål
stormfuglfamilien
Nynorsk
stormfuglfamilien
Klassifisering
Snarveier